Chemiczne wędliny z Lubartowa

Chemiczne wędliny jakie są dostępne w sieci sklepów Stokrotka należącej do Litwinów już prawie nikogo nie dziwią. Wszak Litwa nie jest synonimem jakości, oraz troski o klienta co pokazuje fakt sprzedaży wędlin nafaszerowanych chemikaliami. 

Do naszej redakcji zwrócił się mieszkaniec Lublina który przyniósł etykietę ze sklepu Stokrotka, z wędliny wyprodukowanej w Lubartowie w firmie Drozd . Dokładnie chodzi o kiełbasę krakowską sprzedawaną pod szyldem Gustavus,która jakoby jest synonimem jakości.

Lubartowska firma chwali się na swojej stronie,że produkuje wędliny, które sprostają najbardziej wymagającym podniebieniom. 
    Oto skład :

– Mięso wieprzowe 65%

– woda

– skrobia ziemniaczana

-sól,izolat białka sojowego

-stabilizatory:

E651, E450, E452

Substancje zagęszczające:

E407, E415

Wzmacniacze smaku:

E621, E635, Glukoza, cukier 

Przeciwutleniacze:

E301, E316 , E300. Aromat dymu wędzarniczego – czyli produkt nigdy nie był wędzony.

Regulator kwasowości:

E330, E262

Barwnik E120

Konserwanty:

E262, E250

Czyli widzą Państwo aż 15 substancji chemicznych  wciska nam producent, który nie ma skrupułów sprzedając produkt naszpikowany konserwantami. 

Sieć sklepów Stokrotka to jedna z najgorszych sieciówek w Polsce.
Do sprawy będziemy powracać.