. Wydarzenia ze świata i Polski, jakie zostały celowo pomięte przez ściek zwany mediami.

Skażona żywność w Polsce.To już prawdziwa plaga.Producenci żywności oraz hurtownicy za wszelką cenę chcą się dorobić kosztem Polaków. Każdego tygodnia GIS kwestionuje kolejne partie żywności oraz kosmetyków,które zostały skażone niebezpiecznymi substancjami.

Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie bakterii Salmonella w jednej partii produktu „Stek z krokodyla”, 250 g, mrożony

Zagrożenie:

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej w określonej poniżej partii produktu „Stek z krokodyla”, 250 g, mrożony,wykryto bakterie Salmonella.

Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: „Stek z krokodyla”, 250 g, mrożony
Numer partii: 2501263
Najlepiej spożyć przed: 01.07.2023
Importer: Tender Meat Sp. z o.o., ul. Wolności 21 09-100 Płońsk

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Importer niezwłocznie po otrzymaniu informacji o wykryciu obecności Salmonella zablokował kwestionowany produkt, poinformował swoich odbiorców o konieczności wstrzymania sprzedaży. Odbiorcy poinformowali o wycofaniu ze sprzedaży i zutylizowaniu kwestionowanej partii
w miejscach sprzedaży.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Skażona Żywność
Skażona żywność.Stek z Krokodyla